ייעוץ שינה לתינוקות

חיפוש

יעוץ שינה לתינוקות - שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקותהורים רבים ועייפים פונים אלי בנושא בעיות שינה אצל תינוקות ומבקשים עזרה. תמיד משמח אותי לראות את המודעות היום של ההורים להקניית הרגלי שינה אצל תינוקות התורמים גם לאיכות חייהם של ילדם ולאיכות החיים שלהם. עם זאת להורים רבים יש את החוסר ידע מתי הזמן הנכון לבצע את השינוי ולפנות ליועצת שינה. הסיבות הן רבות כמו תינוק לא ישן בלילה, שנת תינוק במהלך היום וכו'.

מתי פונים לייעץ שינה לתינוקות?

המאמר הבא יסביר מתי הזמן הנכון לפנות לייעוץ, באילו מקרים נכון לפנות לייעוץ ואיך ניתן לדעת מתי הקושי הוא התנהגותי אצל התינוק בשינה ומתי הוא בריאותי ויש לפנות לרופא ומהו תהליך הייעוץ.

לייעוץ שינה נכון לפנות החל מגיל 4 חודשים כדי לקבל מענה ראשוני שיכול לשפר ולתרום להקניית הרגלי שינה בריאים ואף למנוע קשיים נוספים. בגיל 4 חודשים אנחנו מתחילים לעשות סדר יום. הסדר יום נותן תחושת בטחון לתינוק, רוגע, ושיגרה. כאשר התינוק יודע בדיוק מה עומד לקרות ומה מצפים ממנו הוא הרבה יותר רגוע ונכנס גם לשינה רגוע. סדר היום יכול לפתור קשיים ולגרום לשינוי מבלי להתערב ממש בשינה ולבצע תהליך לשינוי. שינוי של ממש ותהליך הקניית הרגלי שינה בריאים ניתן לבצע מגיל 5 חודשים. הסיבה לכך היא הורמון השינה, אשר מתחיל להיות מופרש בכמות מספקת החל מגיל 5 חודשים. כאשר ההורמון מתחיל להיות פעיל באופן מאוזן, אין סיבה שתינוק לא יישן את רוב הלילה או את כל הלילה. עד גיל שנה תינוק יכול להתעורר לאכול פעם אחת, ישנם תינוקות לקראת גיל שנה ישנים כבר כול הלילה. הסיבה לכך היא אכילת מוצקים במהלך היום שתורמים לשינה רציפה, ישנם ילדים שלא אוכלים מספיק במהלך היום וזקוקים להתעוררות הנוספת והיחידה במהלך הלילה להשלמת החסר.

סיבות רבות ומגוונות – יועצת שינה

הסיבות לפניות לייעוץ שינה רבות ומגוונות. הסיבות השכיחות ביותר הן התעוררות לאוכל באמצע הלילה כתוצאה מהרגל, הנקה המשמשת לרגיעה ולא למזון, לינה משותפת במיטת ההורים, קשיי הירדמות, הירדמות עם תלות למשל בעגלה, ידיים, הנקה וכו'. התעוררויות רבות בלילה ללא סיבה. אז מתי נכון לפנות לייעוץ? נכון לפנות לייעוץ כאשר ההורה מרגיש שיש סיבה. למשל, יש הורים שבוחרים לשבת ליד הילד שלהם עד שהוא נרדם כי זה עושה להם טוב וזה הסגנון הורות שלהם. ויש הורים שתחילו עם ההרגל של הרדמת הילד עם נוכחות הורית אבל עכשיו זה מפריע להם והם רוצים לשנות זאת. הורים יכולים לפנות לייעוץ שינה כאשר משהו מפריע להם והם רוצים לשנות אותו כדי שהילד הירדם עצמאית ויישן לילה שלם ללא כל תלות.

הורים רבים חווים קושי בשינה של ילדם, רוב הקשיים הם התנהגותיים ולא בריאותיים. איך ניתן באמת להבחין מתי מדובר בבעיה בריאותית ומתי בבעיה התנהגותית. ישנם מצבים מובהקים וברורים שהם בריאותיים כמו "הליכת ירח" שהיא הליכה מתוך שינה, עייפות כרונית גם לאחר מספיק שעות שינה וכדומה. אך ישנם גם מצבים בריאותיים סמויים שיכולים לגרום לקושי בשינה ורק לאחר ייעוץ שינה אשר בו יועצת שינה לומדת את הילד יכולה להגיד שיש מקום לבדיקת רופא.

אז אחרי שבחרתם לפנות לייעוץ שינה עליכם לדעת שיש מספר גישות להקניית הרגלי שינה בריאים. לא כל גישה מתאימה לכל הורה, על ההורה לשוחח עם היועצת שינה להבין בדיוק מה הגישה ולא פחות חשוב לוודא שיש חיבור אל היועצת שינה כי היא זאת שמלווה את ההורה בכל התהליך.

גישת האינטליגנציה הרגשית

אני שירי אוסטרובסקי יועצת שינה בגישת האינטליגנציה הרגשית, העיקרון המנחה אותי במהלך התהליך והייעוץ הוא שהילד וההורים במרכז. תהליך הייעוץ שינה מתחיל במילוי שאלון שבעזרתו אני מכירה את הילד וההורים ומתאימה תוכנית עבודה עבור הילד. המטרה לבנות תהליך ותוכנית עבודה שההורים יוכלו לבצע אותה והילד יקבל את השינוי כמה שיותר מהר. לאחר מילוי השאלון מתקיימת פגישה ביני לבין ההורים, בפגישה אני מסבירה את תוכנית העבודה ותיאום ציפיות ומשם מתחיל השינוי.

חשוב לזכור

חשוב לזכור ילד שישן טוב ובעל הרגלי שינה בריאים, הוא ילד רגוע, שלו, מרוכז ונינוח. ייעוץ שינה לתינוקות מטרתו לתת כלים להורים להתמודדות עם קשיים הקיימים וכאלה שיגיעו גם בעתיד מכל מיני סיבות. גם אם אתם לא בטוחים לגבי ייעוץ שינה, שיחת טלפון אחת יכולה לעשות את השינוי לא תמיד יש צורך בתהליך מלא לפעמים מספיקה שיחה אחת קצרה.

אני מנחה בגישת האינטליגנציה הרגשית, כאשר העיקרון המנחה שהילד וההורה במרכז. אני מאפשרת להורים לבחור בין ליווי מלא בו ההורה ואני נמצאים בקשר יומי, לבין פגישה אחת בה ההורה מקבל את כל ההנחיות והשלבים לביצוע השינוי המיוחל תוך תמיכה טלפונית במשך חודש על פי הצורך.

ישנם הורים רבים המתקשים שילדם בוכה ורוצים שילדם ילמד לישון בלי לבכות, בגישה שאני עובדת איתה ילד לא בוכה לבד אלא ההורה שם להכיל את הקושי של הילד ולעזור לו להתמודד עם השינוי.

יעניין אתכם לקרוא מאמרים בנושא: 
הפרעות שינה אצל ילדים
איך להרדים תינוק
שעות שינה תינוקות

 
אנחנו מסתכלים על הילד על הצרכים שלו ולפיהם אנו בונים תוכנית עבודה שתתאים ותעזור לו להקנות הרגלי שינה בריאים בדרך הטובה ביותר לו ולהורה, לפרטים צרו קשר טלפוני: 050-7919871 או כתבו לכתובת: Shiri@Shiri-Sleep.co.il
דילוג לתוכן