כאבי בטן לתינוק

חיפוש

אם את מחפשת פתרונות מעשיים להקלה על תינוקך שסובל מכאבי בטן וגזים, סובל מכאבים הגורמים לאי שקט, וחוסר בשעות שינה לתינוק. תוכלי לקרוא בעמוד זה את אשר את צריכה לדעת בנושא כאבי בטן וגזים אצל פעוטות. אני מזמינה אותך להתייעץ עימי שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות בטלפון מספר: 050-7919871 או לשלוח אלי מייל ואני אחזור אליך בהקדם!

אני ממליצה שתעזרי במידע הרב אשר קיים באתר שלי בנושאים הקשורים ומידע רב נוסף כגון: הרגלי שינה אצל תינוקות, הורמון השינה ועוד. את מוזמנת לשלוח אלי מייל – שירי אוסטרובסקי יועצת שינה ואני אשמח לסייע ולייעץ. כאבי בטן הם הסימפטום הנפוץ ביותר בתקופת הילדות בכל העולם. כ-10%-15% מהילדים סובלים מכאבי בטן בשלב כלשהו בשנות חייהם הראשונות. לרב, לא ניתן להצביע בדיוק על הסיבה להופעתם של כאבי בטן, אך ניתן לשער ולעשות דברים שיקלו על ילדיכם.

כאבי בטן אצל תינוקות

כאבי בטן לתינוק מתחילים להופיע בעיקר אצל פעוטות בני שבועות ספורים. אין סיבה נראית לעין להתקף של כאבי בטן לתינוק, אך הוא מתבטא בצרחות עזות המלוות בהתפתלויות וחוסר שקט כללי. לרב, כאבי הבטן יעלמו כפי שבאו, כאשר לא ידוע מה הצית אותם ומה הקל עליהם. ברב המקרים התינוקות יימתחו לאחור, יכווצו את רגליהם וישחררו גזים או צואה. במקביל לבכי קורע לב ולצווחות, כאבי בטן מאופיינים גם בפעולות של כיווץ ידיים או כיווץ הגבות של התינוק. הכאבים מגיעים בעוצמות שונות ובתדירות שונה, אך ניתן להבדיל בין בכי של כאבי בטן לבכי רגיל. משך הזמן הממוצע של כאבי בטן לתינוק הוא כ- 3 שעות ביום, במשך 3 ימים בשבוע. שיא ההתקפים יהיו בשעות הערב והלילה, אך לעיתים גם בשעות היום. לרב, כאב מסוג זה אמור להסתיים עד גיל 3 חודשים.

מה הגורמים לכאבי הבטן?

אין תשובה חד משמעית לסיבות בגינן תינוקות סובלים מכאבי בטן. אולם, סביר להניח כי מדובר בבעיה במערכת העיכול המתפתחת כמו גזים למשל, או סיבות פיזיולוגיות אחרות המביאות לכאבים. במהלך השנים הועלו השערות רבות לגבי הסיבה לכאבי בטן, החל מבליעת אוויר, בעיות מעי, דרך קשיי עיכול ועד תחליפי חלב. אולם, אף אחת מההשערות לא אוששה והגורם לתופעה עדיין לא חד משמעי.

כיצד מטפלים בתופעה?

ישנם שלל עצות לטיפול בכאבי בטן בכלל, ובגזים בפרט. השוק מוצף בתרופות, תכשירים שונים, טיפולים מיוחדים, צמחי מרפא ושלל פתרונות אשר אמורים להקל על התופעה. אולם, אין פיתרון יחיד שפועל בוודאות בכל המקרים ומה שעזר לתינוק אחד, לא בהכרח יעזור לתינוק אחר. מלבד תרופות ותכשירים רפואיים, תוכלו לנסות להעניק לתינוקכם עיסויים, להשכיב אותו על גבי האמה תוך טפיחות קלות על גבו או פשוט שינה על הבטן. על מנת למנוע ככל הניתן כאבי בטן עזים, הקפידו להרים את התינוק אחרי הארוחה ולאפשר לו לגהק, אל תאכילו את תינוקכם יתר על המידה שכן זה עלול לגרום לחזרה של כאב הבטן ולחילופין, אל תתנו לתינוקכם להישאר רעב משום שהגזים יכולים להציק לו עד כדי כך שיתקשה לינוק. עליכם לזהות את סימני הרעב אצל ילדכם ולהקדים תרופה למכה.

יעניין אותך לקרוא גם על:

דילוג לתוכן