בכי מתוך שינה אצל תינוקות

חיפוש

התינוק שלכם סובל מביעותים או סיוטי לילה? נפגשתם עם בכי מתוך שינה אצל תינוקות?

פעמים רבות אנו ההורים שואלים את עצמנו מה היא שינת תינוקות? מדוע התינוק לא ישן בלילה? כיצד מתמודדים עם הפרעות שינה אצל ילדים או בעיות שינה אצל תינוקות? ואיך להרדים תינוק? למידע נוסף ושאלות בנושא ייעוץ שינה לתינוקות אתם מוזמנים לפנות אלי בטלפון מספר: 050-7919871 או לשלוח מייל.

 

ילדים רבים נוהגים לבכות, לצרוח או לבעוט מתוך שנתם. בכי מתוך שינה אצל תינוקות מוכר יותר כתופעה של סיוטים או כביעותי לילה, אשר מתרחשים בזמן שהילד ישן. ההורים מיד קמים למיטת התינוק בעקבות הבכי, ומחפשים דרכים להרגיעו, אך לא תמיד הוא מגיב אליהם. את הסיוטים כולנו מכירים, משום שהם ממשיכים להופיע ולהתקיים בשנתנו גם בבגרות. ביעותי לילה לעומת זאת, נחשבים לתופעה חולפת המופיעה בדרך כלל בגילאי חודשיים עד שלוש שנים. על מנת להתמודד בהצלחה עם עולם הפחדים של ילדכם, יש להכיר את תופעת הסיוטים והביעותים ומאפייניה, לדעת לזהותה וליישם את דרכי הטיפול בה. לישון בלי לבכות הוא בגדר מציאות ועל כך תוכלו לקרוא במאמר הבא.

ההבדל בין סיוטים לביעותי לילה אצל תינוקות

סיוטים

סיוטים הם למעשה חלומות שתוכנם רע ומפחיד. הסיוטים מתרחשים בזמן שנת ה- -REM שהוא למעשה שלב שינה פחות עמוק המגיע בתדירות של שעה וחצי בערך, ומתארך ככל שהלילה עובר עד לפנות בוקר. סיוטים מאופיינים בשינה מלאה של הסובל מהם, מופיעים בכל גיל ולמעשה מלווים אותנו לאורך כל חיינו. בעקבות סיוט יכול להיווצר בכי מתוך שינה אצל תינוקות, אשר לאחריו הילדים עלולים להתעורר מהסיוטים מבוהלים, ולעיתים גם יזכרו מה הפחיד אותם וימנעו מלחזור לישון שמה יחזרו הסיוטים. הגורמים לסיוטים בדרך כלל מונעים מעולם הדמיון של הילדים, בעקבות היכרות עם עולם המפלצות והשדים או עקב סרט מפחיד שראו. גורמים נוספים הם פיזיולוגים או פסיכולוגיים – כשהילד עייף מאוד או חווה לחץ ומתח בעקבות שינויים בחייו

ביעותי לילה

אלו למעשה התקפי אימה או פחד המתבטאים בצרחות היסטריות ו/או בכי מתוך שינה אצל תינוקות. ביעותי לילה לרב קורים בחציו הראשון של הלילה, במהלך שנת NON REM , בדרך כלל בתינוקות בני שנתיים עד שש אך לעיתים גם אצל ילדים מבוגרים יותר, והם מופיעים בקרב כ-15% מהילדים. הילד המבוהל עלול לצרוח, לבכות, לנופף בידיו ולבעוט ברגליו – והכל תוך כדי שינה עמוקה. עיניי הילד יכולות להיות פקוחות, אך לרב אינו יגיב לנסיונות ההרגעה מצד הוריו, ולא יצליח לבטא את מקור פחדיו. לרב הילד יירגע בכוחות עצמו ויחזור לישון, וסביר להניח שבבוקר לא יזכור דבר ממה שהתרחש במהלך הלילה. הסיבות לביעותי לילה אינן חד משמעיות, אך לרוב נהוג לקשר אותן ללחץ ומתח, מחסור בשינה וכן חום גבוה בשל מחלה.

למידע נוסף ושאלות בנושא ייעוץ שינה לתינוקות אתם מוזמנים לפנות אלי שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות בטלפון מספר: 050-7919871 או לשלוח אלי מייל לכתובת מייל: Shiri@Shiri-Sleep.co.il

מה עושים בזמן שהילד חווה סיוט או ביעותי לילה?

הדרך הטובה ביותר להרגיע ילד שהתעורר מסיוט היא להעניק לו חום, אהבה וביטחון ולעזור לו להתגבר על הפחד. בזמן הביעות השתדלו לא ליצור עם הילד קשר ולא לגעת בו. למרות שהדבר קשה, עליכם לזכור כי למחרת הוא לא יזכור דבר מכך וכי הוא אינו חווה מצוקה אמיתית במהלך הביעות. בכי מתוך שינה אצל תינוקות אופייני כאשר הוא חווה ביעות, אך זכרו כי הוא אינו שומע או מרגיש אתכם ולכן מגע עלול להכניסו לפאניקה מיותרת ולהחמיר את הביעות. ניתן לשבת ליד הילד בשקט ולחכות עד שהביעות יסתיים לאחר מספר דקות ושילדיכם יחזור לישון.

יעניין אותך לקרוא גם מאמר בנושא:

דילוג לתוכן