חפץ מעבר

חיפוש

גננות מעודדות הבאת חפץ מעבר לגן, במידה ואין מדובר בחפץ בעל ערך כספי רב או חפץ עדין שעלול להיגרם לו נזק כמובן. ההיקשרות לחפצים שמקלים על מעברים יכולה ללא ספק, להפוך את חייכם ואת חיי ילדיכם ליותר פשוטים. חפצי מעבר עוזרים לילדים הרבה פעמים עם תהליך הפרידה בגן, וכן מקלים עליהם במקרים רבים וכך מאפשרים להם להתמודד יותר טוב עם אתגרי החיים. למידע נוסף בנושא ייעוץ שינה לתינוקות ניתן ליצור קשר בטלפון מספר: 050-7919871 או לשלוח מייל ואני אחזור אליכם בהקדם!

הורים רבים מכירים את התופעה – ילדיכם הקטנים נקשרו לשמיכי או בובה, ממנה הם מתקשים להיפרד. בעוד אתם נמצאים במרתון תמידי בין הצורך להעביר את האובייקט הנבחר כביסה, ומנסים להתמודד עם סיטואציות בהן הבובה האהובה נשכחה והחיים הופכים לקשים הרבה יותר. מהו חפץ מעבר? מדוע ילדים נקשרים לחפצים? ומה לעשות – לטפל בתופעה או לתת לה לחלוף מעצמה?

מהו חפץ מעבר?

חפץ מעבר הוא מונח אשר הוטבע על ידי פסיכיאטר הילדים – דונלד ויניקוט. על פי טענתו, פעוטות החל מגיל שנה, אשר חווים היפרדות מאימם נעזרים באובייקט מעבר אשר הופך את הפרידה לקלה יותר, כאשר החפץ שבחרו, בין אם הוא בובה ובין אם חיתול בד, מסמל את האם הנעדרת ועוזר להם להתמודד טוב יותר עם הרגשתם. לחפצי מעבר ישנה חשיבות גדולה להתפתחותם הרגשית והמנטלית של ילדים ולכן, אפשר לומר בבטחה, כי אובייקט מעבר הוא תופעה שכיחה לחלוטין.

חפץ מעבר – זה עובר לבד

על אף שההיקשרות יכולה להיות מדאיגה, היות וברוב המקרים, הילדים מפתחים תלות בחפצים האהובים גם בשעת השינה. הם אינם מסוגלים להירגע בלעדיהם, החפץ מעבר עוזר להם לישון בלי לבכות, זו תופעה נפוצה ומקובלת אצל אחוז ניכר מכלל הילדים. רוב הילדים נקשרים לחפצים החל מגיל ארבעה חודשים ומשחררים אותם מעצמם כאשר הם מרגישים מוכנים. חשוב שלא לדחוק בילד או להפריד אותו בכוח מהחפץ האהוב, יחד עם זאת, אם התופעה נמשכת עד גיל מאוחר מדי, כמו גיל בית ספר למשל, כדאי ומומלץ לפנות לקבלת ייעוץ בנושא. חשוב לציין שחפץ מעבר מסייע בפתרון בעיות שינה אצל תינוקות.

חפץ מעבר לא מתאים לכל פעוט

חשוב לציין, כי לא כל ילד נקשר לחפץ, ובמידה וזה לא קרה, זה בסדר וטבעי, ואין צורך לחבר לו חפץ שכזה, בכל מחיר. במידה וילדכם אכן נקשר לאובייקט מסוים, אין צורך לעשות מזה עניין ולהעצים את התופעה. תנו לקשר מקום, אפשרו לילד את מרחב הדמיון, אך קחו בחשבון, שאם הוא לא ביקש את החפץ או מיהר לקחת אותו אתו, כנראה שאין לו צורך בו. מה שאתם כן יכולים לעשות הוא לשים את האובייקט האהוב בתיק, ואם וכאשר ילדכם יזדקק לו כשאינכם נמצאים, הוא יהיה זמין.

מידע נוסף שיכול לעניין אתכם:

דילוג לתוכן