הרגלי שינה אצל תינוקות

חיפוש

תפקידם של ההורים בהקניית הרגלי שינה טובים ונכונים לפעוטות הוא חיוני. מה הם שעות שינה תינוקות? כמה שעות ביממה צריך התינוק לישון? ומהם הרגלי שינה אצל תינוקות?
כל המידע אודות בעיות שינה אצל תינוקות, תינוק לא ישן בלילה וטיפים לשינה טובה פרוסים בדפי האתר לעיונכם. אין דבר מרגש ומאושר יותר מהיוולדו של תינוק לעולם. יחד עם זאת, השינוי המתחייב הנובע מכניסתו של תינוק בהרגלי הבית, הוא לא נטול חשש. יש לא מעט דברים אותם צריך ללמוד והרגלים שצריך לסגל על מנת להקל על המצב החדש, ולמנוע מההורים לילות חסרי שינה, עיניים טרוטות ועייפות מצטברת. הרגלי שינה אצל תינוקות חשובים בכדי להרגיל את תינוקכם לשינה רצופה, דבר החשוב לבריאותו בפרט, ולשקט הנפשי שלכם בכלל. חשוב להדגיש כי הרגלי שינה משתנים עם הזמן בהתאם להתפתחותו של התינוק. אולם אם התינוק לא יתרגל כבר מינקותו להרגלי שינה נכונים, יהיה לו קשה לאמץ אותם בגיל מאוחר יותר.

כללים להקניית הרגלי שינה נכונים

הבחנה בין יום ללילה

חשוב להסביר לתינוק וללמדו כבר מיום לידתו את הסדר הביולוגי הנכון – זמן התעוררות בבוקר, אכילה, משחק ושוב לישון, וכן להראות לו שבלילה זה לא זמן למשחקים אלא זמן לשינה. כאשר תינוק מתעורר בלילה, חשוב להרגיל אותו לחזור לישון במיטה. נסו לצאת עם התינוק לשמש באופן קבוע לזמן קצר. אור השמש יעזור לתינוק להבדיל בין יום ולילה.

הסרת גורמי תלות

כבר מגיל אפס ניתן לתת לתינוק את הכלים שיאפשרו לו להירדם באופן עצמאי כאשר יגדל. הרגילו אותו להירדם במיטתו, תוך שאתם מלטפים אותו ומדברים אליו בקול רגוע. בנוסף, השתדלו להימנע מגורמי תלות חיצוניים כגון מוצצים, הנקה כתלות, בקבוקים, גירויים כמו מוביילים, נדנוד על הידיים או כל דבר שיצור התניה לשינה.

תנו מענה לבכי

הורים רבים נוטים לחשוב כי אם יתנו לתינוק לבכות במיטתו כך הוא יתרגל אליה. אך למעשה הדבר עלול לפתח הקשר שלילי למיטה וליצור התניה בין תהליך ההירדמות לבכי במיטה. במידה ותינוקכם בוכה, הרגיעו אותו בעזרת ליטופים, דיבור בטון רך וכדומה. יש תינוקות שהולכים לישון בלי לבכות ויש כאלה שהבכי משרת אותם כדי להירדם. יחד עם זאת, בכי אשר נמשך הרבה זמן ללא מענה יכול ליצור חרדה ואף שבירת אמון בין התינוק לבין הוריו.

סדר יום

קיום שגרת יום קבועה היא דבר שקשה לעמוד בו כשמדובר בתינוקות, אך בכל זאת רצוי לנסות ליצור מסגרת פחות או יותר קבועה ומסודרת במהלך היום, על מנת להרגיל את תינוקכם להתנהלות נכונה. התינוק ידע למה לצפות בהמשך, וייתן לו ביטחון ורוגע. אחת הפעילויות העוזרות ביצירת סדר יום קבוע הוא יצירת מרווחים קבועים בין האכלות ובין תנומות. על מנת להטמיע הרגלי שינה אצל תינוקות ניתן ליצור פעילות סמלית קצרה המסמלת שהגיע זמן השינה, כדי שהתינוק יוכל לדעת מה עומד להתרחש.

הקניית הרגלי שינה לתינוקות

תינוקות נוטים להתעורר לעיתים קרובות יותר ובשעות שונות ומשתנות. אין להשוות בין שינת תינוקות לבין שנת מבוגרים משום שמחזורי השינה שלהם שונים – בעוד שמחזור שינה של תינוקות וילדים אורך כשעה, מחזור השינה אצל מבוגרים הוא ארוך יותר ונמשך כשעה וחצי. לפיכך, יש לזכור כי בתקופה הראשונה לחייו התינוק הדורשת טיפול של 24 שעות ביממה, הרגלי השינה שלכם בהכרח ישתנו מעט. אולם, ככל שהזמן עובר הרגלי שינה אצל תינוקות משתנים ומתגבשים – ככל שהתינוק מתרגל לעולם שסביבו, מספר היקיצות שלו יפחת והשינה תהיה רציפה יותר. הקניית הרגלי שינה לתינוקות היא חיונית למעשה לתינוק כמו גם להורים ולתפקודם התקין של כל בני המשפחה.

יעניין אותך לקרוא מאמרים בנושא:

דילוג לתוכן