איך להרדים תינוק

חיפוש

קיימות שיטות רבות להרדים תינוק. כל הרדמה היא תוצאה של הרגל, התניה דרך בה אנו מלמדים את ילדנו להירדם. אין דרך נכונה להרדים תינוק, דרך ההרדמה תלויה בסגנון הורות, כלומר מה שנכון עבור ההורה והילד. יהיו הורים שירדימו על הידיים את התינוק, יהיו הורים שירדימו תוך כדי קפיצה על כדור פיזיו, הרדמה במנשא, הרדמה בליטוף וכדומה. כל הרדמה היא טובה כל עוד היא נוחה ואינה יוצרת הפרעה עבור ההורה וכמובן טובה לילד.

טיפים להרגלי שינה נכונים

כאשר התינוק נולד הוא נמצא ב"ג'ט לג", כלומר הוא אינו יודע להבחין בין יום ולילה. הדרך לעזור לו להתרגל ליום וללילה היא במהלך היום לתת לתינוק לישון עם מוזיקת רקע כמו רדיו או כל מוזיקה שתרצו, בנוסף כדאי לדבר רגיל בבית ולא ללחוש והכי חשוב לאפשר לתינוק לישון באור יום ולא להחשיך כאשר הוא נרדם. בלילה רצוי כאשר מאכילים את הארוחה האחרונה לפני הכניסה למיטה לבצע מקלחת, לאחר מכן לעמעם את האורות ולהאכיל את התינוק ולאחר מכן להכניס אותו למיטה. לרצף של מקלחת, אוכל ומיטה קוראים טקס שינה. כדאי להוסיף גם שיר או נעימה קבועה ולאחר שתינוק גדל כדאי להוסיף קריאת סיפור. כאשר יש חזרה על הטקס שינה כל ערב, התינוק למד שכבר שעת השינה הגיעה ומקבל אותה יותר בקלות. קיימת חשיבות רבה מאוד לסיפור או לשיר מאחר והם עוזרים לתינוק לבצע את המעבר בין היום ללילה ולהבין שהגיע הזמן לישון.

לרוב כיועצת שינה כאשר פונים אלי הורים לייעוץ, אחת השאלות החשובות והמרכזיות שאני מפנה אליהם היא, מה ייחשב עבורם תוצאת סיום טובה לייעוץ או במילים אחרות מה יירצו להשיג מהייעוץ. הרבה הורים מבקשים שהילד ייכנס למיטה ויירדם עצמאית. אז כיצד עושים זאת באמת?

הרגלי שינה אצל תינוקות – תהליך הדרגתי

מאוד חשוב לדעת מה נקודת המוצא שלנו, כיצד הילד נרדם היום? מה הקושי בשינת התינוקות? מתי התינוק נכנס לישון? כל שינוי שאנו רוצים לעשות חייב להיות הדרגתי, כאשר אנו עושים שינוי הדרגתי קל יותר לילד לקבל אותו ולהטמיע אותו. אם נעשה שינוי חד רוב הסיכויים שניתקל בהתנגדויות מצד הילד וקשיים רבים שאף יכולים להחמיר את המצב. עלינו בנוסף להסתכל על התינוק שלנו ולהבין מה הקושי שלו, לנסות לראות את הדברים מהעיניים שלו ולשאול את עצמנו איך אנו יכולים לעזור לו. האמפתיה וההבנה שקיים קושי בשינת התינוק וכי הוא זקוק לעזרתנו היא חשובה להצלחת השינוי. פרמטר נוסף וחשוב מאוד הוא לוודא שתינוק נכנס לישון לא עייף מידיי, כאשר הוא עייף מידיי קיים אצלו קושי להירדם. סממני עייפות באים לידי ביטוי בשפשוף עיניים, נגיעות באוזניים, אי נוחות, ובכי. הזמן הנכון להכניס תינוק לישון הוא בין שש וחצי לשמונה בערב. כמובן שזמן השינה תלוי בגיל התינוק, ומידת העייפות שלו. חשוב לזכור שסביב גיל חמישה חודשים לרוב התינוק כבר מתהפך, כך שיש לו אפשרות לבחור כיצד להירדם. בשלב הזה, כדאי לאפשר לו לנסות להירדם לבד ללא עזרה. כמובן, תמיד תהיו שם לתת מענה במידת הצורך, אל תתרחקו יתרה מהחדר על מנת שתוכלו לתת את המענה המהיר ביותר.

הגישה שלי

כל תינוק הוא עולם ומלואו ולכל תינוק מתאימה דרך אחרת לבצע את שינוי המיוחל להרדמה עצמאית. תלוי מאוד גם מה נקודת המוצא שלנו, כלומר כיצד הוא רגיל היום להירדם. אם גם אתם מרגישים שהדרך בה אתם מרדימים את ילדכם אינה מתאימה עבורכם והנכם רוצים שינוי אך לא יודעים כיצד לעשות זאת אני כאן בשבילכם. אני יועצת שינה המנחה בגישת האינטליגנציה הרגשית, כאשר העיקרון המנחה שהילד וההורה במרכז. אני מאפשרת להורים לבחור בין ליווי מלא בו ההורה ואני נמצאים בקשר יומי, לבין פגישה אחת בה ההורה מקבל את כל ההנחיות והשלבים לביצוע השינוי המיוחל תוך תמיכה טלפונית במשך חודש על פי הצורך.

אתם מוזמנים לפנות אלי בטלפון מספר: 050-7919871 או להשאיר פרטים ואני לאחזור אליכם בהקדם.

 
איך להרדים תינוק – התמודדות

הורים רבים המתקשים להתמודד עם בכי ילדיהם ומטרת שילדם ילמד לישון בלי לבכות, הגישה בה אני עובדת מונחית על פי העיקרון שהילד לא בוכה לבד ואנו ההורים נמצאים שם בכדי להכיל את הקושי של ילדינו ולעזור לו להתמודד עם השינוי. אני שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות ויחד אתכם כחלק מתהליך ייעוץ השינה אנו בוחנים יחד את הצרכים של הילד ובונים תכנית עבודה שתתאים ותעזור לו להקנות הרגלי שינה בריאים בדרך הטובה ביותר לו ולהורה.

אם אתם רוצים לשמוע עוד על ייעוץ שינה לתינוקות, יש לכם שאלות, נתקלתם בקושי אתם מוזמנים לפנות אלי שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקת ולקבל מענה שיעזור ויקל עליכם. כתובת מייל: Shiri@Shiri-Sleep.co.il טלפון: 050-7919871.

למאמרים נוספים:

דילוג לתוכן