ליחה אצל תינוקות

חיפוש

שיעול הוא תופעה שכיחה ולו מטרה חיונית – לנקות את הגוף מחיידקים ומזיהומים שחדרו למערכת הנשימה. אך על אף חשיבותו, הוא מעיק ומציק ובכוחו להשפיע על איכותה של השינה, במיוחד כשמופיע אצל תינוקות קטנים. ישנם שני סוגים של שיעולים, האחד שיעול יבש אשר נפוץ בקרב ילדים עד גיל שלוש ומלווה בקשיי נשימה מסוגים שונים והשני, שיעול עם ליחה.  אם גם אתם מעוניינים לקבל ייעוץ, לשאול שאלות ולקבל תגובה משירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות פנו אלי לכתובת במייל או התקשרו: 050-7919871!

מהי ליחה?

הליחה נוצרת בעקבות רוק וריר שהגיעו אל הפה על ידי השיעול. ברוב המקרים, כשמדובר בתינוקות קטנים, הליחה מפריעה לנשימה תקינה ועל כן התינוק יאלץ להקיא כדי להיפטר ממנה. הקאת ליחה בגילאים קטנים היא מקרה שכיח לחלוטין וטוב שכך, מכיוון שליחה שאינה מפונה מקנה הנשימה, הינה מצע נוח להתרבות חיידקים ובקטריות. יחד עם זאת, למרות הרפלקס הטבעי, כדאי לעזור לתינוקות הסובלים מליחה בעזרת טיפול מתאים.

ליחה אצל תינוקות והשפעתה על שינת התינוקות

ליחה אצל תינוקות והשפעתה על שינת תינוקות הנם שני צדדים של אותו מטבע, היות וקיומה של ליחה מפריע לתינוק לנשום ותינוק שנשימתו לא סדירה, יתקשה לישון. לכן כדי שהתינוק יצליח בכל זאת לישון שנת לילה טובה, היות ושינה חשובה לגדילה, מומלץ להקל על השיעול בכמה דרכים.

דרכים קונבנציונליות להקלה על ליחה אצל תינוקות

ברוב המקרים, ליחה אצל תינוקות והשפעתה על שנת התינוק חולפת מעצמה לאחר פרק זמן של ימים מספר עד שבועות בודדים, ללא טיפול או התערבות רפואית. אולם במידה ואינכם רואים הקלה בשיעול או ירידה בחום לאחר שבוע, ואם אתם שמים לב שהתינוק מגלה חוסר תיאבון משמעותי חוסר שקט ועצבנות, ישנוניות, אדישות או סימנים של מצוקה נשימתית, עליכם לפנות מיד לייעוץ של רופא משפחה או רופא מומחה. אולם במידה ואינכם רואים החמרה, תוכלו לטפל בבעיה על ידי תזונה מתאימה, עיסוי עם שמנים, מכשיר אדים, סירופ להקלה על שיעול, טיפות מרוכזות של שמן אקליפטוס על הכרית וכן אינהלציה במרשם רופא.

ומה הסבתות מספרות?

כמו בחיים, גם ברפואה קיימות גישות שונות ובמקביל לגישה הקונבנציונלית, ישנן דרכים הוליסטיות לטפל בשיעול עם ליחה אצל תינוקות, ובמילים נרדפות – תרופות סבתא למיניהן. כאמור, תרופות סבתא לטיפול בשיעול יכללו שילוב של חומרים טבעיים להם השפעות מיטיבות על הגוף כמו למשל בצל עם דבש, חלב עם סודה לשתייה, תה צמחים (בעיקר קינמון או קמומיל), אמבט אדים, תה של ג'ינג'ר לימון ודבש ועוד. כמובן שעל מנת לדעת את המינונים הנכונים, עליכם למצוא מתכונים מתאימים, כאשר הרשת טומנת בחובה ידע רב ונרחב בתחום.

יעניין אותך לקרוא גם:

דילוג לתוכן