לינה משותפת

חיפוש

אם אתם מרגישים שכבר לא מתאים לכם לקיים לינה משותפת, אתם יכולים תמיד לפנות לעזרה מקצועית שתסייע לכם להכניס הרגלי שינה בריאים ונכונים. התקשר לטלפון מספר: 050-7919871 או כתבו!

לילות חסרי שינה הם עקב אכילס של הורים רבים, מה שלא פעם, מוביל לפתרונות יצירתיים. אחת הדרכים להימנעות ממסעות ליליים וממחסור בשעות שינה תינוקות ומבוגרים , היא לינה משותפת. חשוב לציין, כי אין מדובר בדרך חיים ושיטה לחינוך ילדים, שהייתה מקובלת בתנועה הקיבוצית עד שנות ה – 80 בה ילדי הקיבוץ ישנו יחדיו עם בני גילם בבתי ילדים, הרחק מהוריהם. למעשה ההפך הוא הנכון, מדובר בתופעה שונה לחלוטין, והיא במילים פשוטות – מיטה אחת, שני הורים ואחד או יותר ילדים.

היתרונות בלינה משותפת

ההחלטה על לינה משותפת נובעת משתי סיבות עיקריות, שונות במהותן. הראשונה היא השקפת עולם המאמינה כי לרך הנולד טוב יותר לישון בחברת הוריו מאשר בחדד מבודד. והשנייה התחילה כפתרון לבעיות של חוסר שינה אצל ילדים. שני המקרים מונעים מיתרון מרכזי והוא, העובדה, שתינוקות ישנים טוב יותר במיטת ההורים. על פי מומחים, גורמים כמו הקרבה לאם והקשבה לפעימות ליבה, המדמה את התחושות שהתינוק חש ברחם, יחד עם ריחה של האם, ועם האפשרות לקבל מענה מידי בכל התעוררות, ולו הכי קטנה, מעניקים לתינוק הקטן את הביטחון המרבי. מה גם שהלינה המשותפת יעילה לאם המניקה ומאפשרת לה להיות יותר ערנית במהלך היום ולתפקד באופן מרבי גם כשהנקה כתלות עבור התינוק.

החסרונות בלינה משותפת

מתנגדי לינה משותפת טוענים, שינה עם התינוק עלולה להיות מסוכנת ולא בטיחותית. בנוסף, ישנה אמונה כי לינה משותפת עלולה לגרום להפרעות שינה אצל ילדים ואף לפגוע בזוגיות בעתיד, היות ואנו חולקים את המיטה, עם עוד בני משפחה ולא זוכים לאינטימיות הדרושה לבני זוג נאהבים. לכן, רגע לפני שאתם מצרפים את הילדים למיטה, עליכם לשקול יחדיו, האם לינה עם ילדים זהו הפתרון שמתאים לכם. תוך כדי שאתם לוקחים בחשבון את כל ההשלכות שעלולות להתלוות להחלטתכם. במידה והחלטתם לאפשר לילדיכם לישון אתכם, ובמידה ומדובר בתינוקות קטנים, על מנת לשמור על בטיחות מרבית במיטה, עליכם להקפיד על מספר כללי בטיחות חשובים, שיעזרו לכם למנוע את הסכנה האפשרית.

לינה משותפת במשפחות השונות

בעבר, שיטת גידול ילדים זו הייתה נפוצה ביותר, והיא עדיין מתקיימת הלכה למעשה, בתרבויות רבות סביב העולם אשר לא זוכות למותרות של ריבוי חדרים. על אף שבעולם המערבי מקובל לשכן ילדים בחדרים נפרדים, שיטת גידול הילדים הנקראת "עיקרון הרצף", אשר מבוססת על האמונה, כי התינוק צריך להיות צמוד וקרוב לאמו בכל שעות היממה, השיבה את תופעת הלינה המשותפת לאופנה ובנוסף, הציפה את הצורך של תינוקות בחום, באהבה ובקרבה, למודעות של הורים רבים, גם בעולם המערבי. בסופו של יום, כל משפחה עושה את הטוב ביותר עבורה ובהתאם להשקפת עולמה, לגבי מהי "הדרך הנכונה" לגידול ילדים.

גם אם החלטתם ללון בלינה משותפת בהתחלה ולאחר מספר חודשים או אפילו שנים החלטתם שאתם רוצים שילדכם יישן במיטה משלו. הכל ניתן לשינוי וניתן להקנות הרגלי שינה בריאים גם במיטה משלו, בתהליך הדרגתי, בהנחיה צמודה ותהליך שמתאים להורה ולילד. בנוסף אם החלטתם ללון בלינה משותפת והילד לא נרדם עצמאית, יועצת שינה יכולה לעזור בהקניית רגלי שינה של הרדמה עצמאית גם בלינה משותפת.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין:

דילוג לתוכן