איך להרדים תאומים

חיפוש

לידה של תאומים היא סיטואציה מאוד מרגשת ומשמחת עבור הורים, ויחד עם זאת מעלה צורך בהתמודדות עם סיטואציות רבות
חדשות, שטרם חוו והתנסו בהן. אחת הסוגיות שהורים לתאומים נדרשים להתמודד איתן היא סוגיית השינה בלילה, וליתר דיוק, איך להרדים תאומים בדרך שתטיב עימם ולא פחות חשוב עם ההורים. התמודדות עם שינת תינוקות היא לא פשוטה עבור מרבית ההורים, והתמודדות זו נעשית מורכבת יותר כאשר לא מדובר על תינוק אחד, אלא על תאומים. תינוק לא ישן בלילה זה מאתגר, שני תינוקות שלא ישנים בלילה זאת הרפתקה. השינה מבעיה אחת הופכת לבעיות שינה אצל תינוקות.

מורכבות גידול תאומים

יחד עם השמחה הכפולה שבלידת תאומים, מביאה עימה חוויה זו מורכבות גדולה עבור זוג צעיר, שעד כה התנהל באופן עצמאי. לפתע יש צורך בשינוי הרגלי שינה אצל התינוקות, ויש צורך בהערכות גם בפן הלוגיסטי תפעולי וודאי בפן הנפשי רגשי. אם לידת תינוק אחד יוצרת שינוי מהפכני בשגרת היום יום הרי שתאומים דורשים אופרציה ייחודית ומותאמת למצב החדש המצוי בבית.

שנת תאומים – סוגיות מרכזיות

כאשר מגיעים עם תאומים הביתה עולות תהיות רבות בכל הנוגע להתנהלות נכונה בעניין השינה. איך להרדים תאומים בדרך הטובה ביותר. האם עדיף להלין את התאומים במיטה אחת או במיטות (עריסות) נפרדות? האם עדיף לנסות להרדימם בחדרים נפרדים? אולי עדיף בכלל להלין את התאומים יחד עם האם, על מנת שיהיה נוח להניקם בלילה? האם יש לנסות להרדים את התאומים באותו זמן? כיצד להתמודד עם סיטואציה בה תינוק אחד נרדם והשני מתעורר? כיצד לנהוג כאשר אחד התאומים מעיר את השני?

גישות שונות בנושא תאומים

לא פעם מתגלה כי תאומים, למרות הדמיון הרב ביניהם, הם בעלי הרגלים שונים, טמפרמנט שונה, המשפיע גם על נושא השינה שלהם. מעצם היותם תאומים, נאלצים התינוקות לחלוק בתשומת לב ההורים, דבר אשר יכול ברמה מסוימת גם הוא להקשות עליהם בהירדמות. הורים שונים פועלים בגישות שונות במטרה להעניק לתאומים את תחושת הביטחון, ועל מנת שכל אחד מהתאומים יחוש כי הוא מקבל את כל תשומת הלב הנדרשת לו. יש הורים אשר מקפידים להתנהל כצוות, ויחד פועלים בהתנהלות משותפת מול התאומים, ולעומתם הורים אחרים מוצאים כי גישת ה"הפרד ומשול" היא הנכונה ביותר עבורם. בגישה זו כל הורה מתנהל מול אחד מהתאומים בנפרד על מנת להרדימו באופן עצמאי. מאוד חשוב כאשר בוחרים בגישת "הפרד ומשול", לבצע רוטציות בין ההורים כך הילדים יחוו את שני ההורים.

הקניית הרגלים קבועים

בכל גישה בה יבחר זוג הורים לנקוט עשויים להיות יתרונות וחסרונות, וחשוב כמובן לנסות גישות שונות ולבדוק התאמה לתאומים שלכם. ישנה חשיבות בהתמדה, על מנת להקנות לתאומים הרגלים קבועים. הורים יקרים, הורות מגיע עם רגשות אשמה. כאשר יש תאומים, רגשות האשמה כפולים. זכרו שאתם עושים את המקסימום במסגרת היכולות שלכם וכך ההתנהלות שלכם תהיה יותר נכונה ותקרין ביטחון עבור הילדים שלכם.

אני יועצת שינה מנחה בגישת האינטליגנציה הרגשית, כאשר העיקרון המנחה שהילד וההורה במרכז. המטרה לתת מענה לבכי ולאפשר לתינוק להיכנס לישון בלי לבכות. אני מאפשרת להורים לבחור בין ליווי מלא בו ההורה ואני נמצאים בקשר יומי, לבין פגישה אחת בה ההורה מקבל את כל ההנחיות והשלבים לביצוע השינוי המיוחל תוך תמיכה טלפונית במשך חודש על פי הצורך.

ישנם הורים רבים המתקשים שילדם בוכה, בגישה שאני עובדת איתה ילד לא בוכה לבד אלא ההורה שם להכיל את הקושי של הילד ולעזור לו להתמודד עם השינוי. בנוסף אנחנו מסתכלים על הילד על הצרכים שלו ולפיהם אנו בונים תוכנית עבודה שתתאים ותעזור לו להקנות הרגלי שינה בריאים בדרך הטובה ביותר לו ולהורה.

אם אתם רוצים לשמוע עוד, יש לכם שאלות, נתקלתם בקושי או תרצו לקלב מידע על ייעוץ שינה לתינוקות אתם מוזמנים לפנות אלי שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות ולקבל מענה שיעזור לכם. התקשרו: 050-7919871 או כיתבו!

דילוג לתוכן